hilenastrutski

Håll käft!

Kategori: Allmänt

Häromdagen var jag på staden och kollade på kläder i en affär. OBS shoppade inte själv var "smakråd".
Hursom så var det en unge i ca 3årsåldern som satt i en barnvagn.. asså en sån sittvagn så den va ju lite äldre så att säga, den kunde även prata. Och det som kom ut ur dens mun var som ett litet mantra som gick ganska exakt såhär:
 
"Jag vill inte leka med någon, jag vill inte leka med någon, jag vill inte leka med någon, jag vill inte leka med någon jag vill inte leka med någon, jag vill inte leka med NÅGON!"
 
Mamman ba "Det är ingen som vill leka med dig heller fattar du väl"
 
HAHAHAh. 
 

Hjälp!

Kategori: Allmänt

Har fått taldyslexi. Asså jag byter plats på bokstäverna när jag ska prata, inte när jag skriver. Dock vill mitt tangentbord inte skriva bokstaven K. Så, det är inte mitt fel. Punt.
 
Några exempel jag sagt de senaste dagarna:
Bikbarkbonat 
Strogkorvanoff 
Glogga med gröggen 
 
Om du förstår vad jag egentligen försöker säga är du en värdig kompis till mig. Maila [email protected] 

Glad Lucia!

Kategori: Allmänt

Mitt namn är Hilena

Kategori: Allmänt

Hahahahahaaaaaaaaaaj

Kategori: Allmänt

Förut idag gjorde jag en No poo-peeling i anskitet. Varför? Jo för jag tycker om att plåga mig själv...
Peelingen bestod av askorbinsyra, honung och olivolja. Det skulle egentligen vara ricinolja, men det hade jag inte hemma. Resultatet: Helt rosa i hela ansiktet! Hahaha! Det var något nytt, vanligtvis är min hy beige. Försöker intala mig själv att jag blev len men vetifan asså. 
Iallafall så var jag inne på nopoo.se och kollade recept och hittade en "citrusdeoderant" och i den ingick vodka. Asså fattar ingeting. Varför vill man ha vodka i armhålan? Det vill man ju ha i munnen!

Fun and freedom

Kategori: Allmänt

En gång för längesedan

Kategori: Allmänt

En gång för längesedan var jag med och startade upp en liten organisation. Av ungdomar, för ungdomar.
 
Vi var väl ca 15 personer i den här organisationen. Vi skulle trycka upp lite flyers, målet var att dela ut dessa på stan så att personer i vår by skulle veta att vi fanns. Att vi var seriösa och att de skulle kunna ta kontakt med oss om de så önskade.
 
En person ur organisationen som hade bra kontakter med tryckeriet tog intiativet till att skissa upp en flyers som vi skulle trycka upp.  Vi borde väl insett redan då att något var lurt. Lita aldrig på personer som frivilligt tar på sig ansvar, det ligger inte i människans natur att va god. 
 
Efter en vecka fick vi en stor bunt med flyers, färgen var lila. Oh så spännande, full av förväntan kastar vi oss över dem. Det luktar trycksvärta, framsidan består av vår organisations namn och en bild tagen från Clip-Art ur Microsoft-office programmen. Vi viker ut bladen, så stolta över vårt lilla mästerverk, det som ska läggas på skolor runt om i kommunen, det vi ska lägga ut i bibblioteken, ungdomsmottagningen. Den där lilla textlappen vi stolta ska ge till våra föräldrar för att visa att vi minsann är ungdomar med ambitioner. Lappen som vi bestämt ska trycka ned i folks nävar när de går förbi oss på stan. Men så ser vi...
 
Inte ett enda ord var rättstavat. Inte ens vårat telefonnummer.
 
Hur gör man i en sådan här situation? Ska man låtsas som ingenting? Minns inte hur vi löste det. Tror vi slängde dem och påstod att de tagit slut och behövde trycka upp nya, fast gärna med ny logga, och någon annan, någon "estetare" fick ta på sig ansvaret för de nya.
 
Liksom enligt vett o ettikett a la Magdalena Ribbing, är det ovett att påpeka någons fel. Men vem har rätt att avgöra vad som är rätt o vad som e fel? Är det fel att säga att någon stavar fel? Och om man säger att det är fel att påpeka fel så gör man väl från första början fel i och med att man säger att något är fel?!
 
 

Hårribelt

Kategori: Allmänt

 
Asså för ett jävla bra tag sedan så jag på tvprogrammet "69 saker du vill veta om sex" eller vad det nu heter som går på typ tv3... Då har de en liten panel som sitter och disskuterar sex över en middag och så kom diskussionen in på ämnet hår. Vad är rätt vad är fel, rakat eller hårigt. Jada jada jada. Är så jävla trött på diskussionen. Fattar inte ens att folk kan lägga så stor vikt vid HÅR? De som föredrar rakat eller ansat anser att hår är äckligt och de som anser att det ska vara hårigt tycker att de som rakar sig är offer. 
 
Exempel på olika argument för eller emot hår:
*Hår är naturligt, det skyddar murran.
*Rakhyvlar ger sår o obehag o rakfinnar. 
*Hår är äckligt och ofräscht.
*Rakat är ofräscht
*Vill inte ha hår i "maten".
*Rakhyvlar är dyrt. (haha vet inte om jag hört någon säga så, hittade bara på)
*Rakat är fult, vill att det ska synas att det är en vuxen människa.
 
 
Har även stött på endel personer som säger att de tänder på hår... Tycker dock det är för oseriöst för att kalla det för ett argument.
 
Men här i programmet så var det en hårförespråkare som sa ungefär:
-Jag älskar alla sidor hos min partner, därför älskar jag även dennes hår. Om du älskar hela din partner borde du älska henom trots hår.
Med observation, ej direktciterat eftersom det var ett bra jävla tag sedan jag kolla på programmet.
Jag har funderat mycket kring det där. Om man föredrar rakat, om man tycker att könshår är äckligt betyder det att man inte älskar sin partners alla sidor då? Kan man inte älska något man tycker är äckligt? Om man tycker att fis är äckligt men naturligt, älskar man inte sin partner när den fiser då? 
 
Tycker de flesta argument oavsett om de är för eller mot är väldigt bristfälliga.
"Hår är naturligt, det skyddar murran" Ärligt talat, hur naturliga är vi? Vi dricker alkohol, vi använder tobacco, vi tatuerar oss, vi sminkar oss, vi färgar hår, vi piercar oss, vi äter mat med konstiga tillsatser. Asså, det finns jävligt mycket gemeneman gör som varesig är naturligt eller "bra" för oss.
 
Folk som säger att de inte rakar sig pågrund av rakfinnar. Asså tycker de verkar så sorgliga på något sätt. Det känns ju som att ge egentligen vill men inte har förutsättningarna för att klara av det och därför anser att det är FEL FEL FEL. Alla får inte rakfinnar, för vissa fungerar det bra med att raka sig. 
 
De som inte vill få "hår i maten", har ju aldrig haft ett husdjur med päls. Vet inte hur många gånger jag hittat hår i min mat, nej jag reagerar inte om jag äter "ute" och hittar hår i maten. Okej, jag äter inte upp håret, men jag slutar inte äta av maten! Hår är inte giftigt, det är inte farligt. Jävligt löjligt argument. Har på riktigt träffat en som haft hårfobi, alltså för hår som låssnat från huvudet. Men det är ju sjukligt. Och vem i helvete kallar KÖN för mat? Asså, hatar fan personer som uttrycker sig så.  
 
Och de som vill att könet de ska ligga med ska se ut som ett vuxetkön, alltså... Är det bara jag som inte bryr mig om hur kön ser ut?!  Varför lägger folk ned så jävla mycket energi på att tjafsa om frisyrerna mellan benen! 
Fattar inte ens att det kan vara en diskussion? Både för och emot-sidan är ju dömma i hövvet!!!
 
Bild på en kattunge utan hår. Söt eller ful, naturligt eller onaturligt, hygieniskt eller ofräscht?
 

Har visst humor

Kategori: Allmänt

Mitt favoritskämt:
 
Hur många män behövs för att kakla om ett badrum?
-Det beror på i hur tunna skivor man skär dem!
 
hahahohohihi.
 

Är så jävla tråkig

Kategori: Allmänt

För ett tag sedan så var det en avlägsen släkting till mig (skäms inte över att vi är släkt, alla är vi släkt antingen på närmare eller längre håll) som sa att inga invandrare i Södertälje behöver jackor, för de har päls. Tyckte detta var konstigt, jag har träffat många invandrare, men ingen av dem har haft så mycket kroppsbehåring att det kunnat ersätta en dunjacka under december månad. Frågade därför om det var ett krav när man flyttade till Södertälje, att ha päls? Svaret jag fick var att denne syftat på kroppsbehåring. Jo det förstod jag ju. Då fick jag höra att jag "inte har någon humor". 
 

211212 <3

Kategori: Allmänt

Har tidigare nämnt att jag hatar människor. Tänker tjata lite om det igen.
Något gick jävligt fel när vi slutade leva som nomader och började bruka jord. 
Vi förlorade respekten till naturen. Människor är väldigt respektlösa varelser. Sjukt egentligen med tanke på att vi ändå har förutsättningar för att vara respektfulla. Vi lider alla av empatibrist och alla våra handlingar styrs av egoism. Människor är onda. Vi är fel. Vi är viruset på jorden. Jag hoppas innerligt att jorden snart ska tillfriskna och jag offrar gladeligen mitt liv om det innebär att alla människor försvinner. Jag hatar människor för vi tror vi är mer värda än djur, blommor och allt. Vi tar vad vi vill ha men vi ger inget annat tillbaka än gift. 
 
Titta ut genomfönstret och se på staden, och vägarna och bilarna vi skapat. Blir så jävla äcklad. Hur kan vi tro att vi har rätt till detta? Vi tar vad vi vill ha och vi nöjer oss inte med det. Giriga. Hur kan vi tro att vi har rätt att sätta pris på naturtillgångar? Hur kan vi tro att vi har rätt att bruka jorden precis som det behagar oss? Varför har inte djur och växter rösträtt? Det är lika mycket deras jord som vår.
 

Lite mer spänning i tillvaron del 2

Kategori: Struten Tipsar

Har du tråkigt? Titta hit! Snart kommer det vara över!
 
Allt för många människor i min omgivning klagar på att livet är så meningslöst, så grått, inget händer man bara går där dag ut och dag in och allt är detsamma. Eftersom jag träffar väldigt många människor så törs jag säga att detta är något generellt och att i princip hela sverige känner samma. Tidigare har jag tipsat om att för att starta bråk för att förgylla tillvaron. Nu tänkte jag tipsa om nära döden-upplevelser. Tänk ryskt roulette, tror de flesta kan skriva under på att man ändå får någonslags känsla i kroppen av detta, man blir inte direkt oberörd. Bra eller dåligt? Inte upp till mig att bestämma.
 
De flesta människor har ju någon slags relation till döden. De flesta är rädda för den, och de som varit nära den får ofta en stark lust till att leva livet fullt ut. (Källa: Bloggare med konstiga sjukdommar & dåliga dramafilmer) Så för att göra livet mer händelserikt och för motiveras att tycka att livet är mer vääärt kommer nu dessa nära dödentips.
 
1. Cykla på snöiga och isiga trottoarer. Kommer du ramla? Kommer du klara dig ända fram? Kommer du ramla och slå ihjäl dig? Spännande!
 
2. Ät gammal mat. Ooohneeeeej, den där kasslern du köpte för ett tag sen, ett himla bra tag sedan, tydligen ca två månader sedan har visst passerat "bäst före datum" för över en månad sedan. Dåligt kött ska tydligen inte vara så bra att äta, man kan visst bli sjuk... Men vänta lite nu, kassler är ju rökt, och rökt mat håller sig väl länge? Vad är det värsta som kan hända om du trycker i dig den? Att du blir magsjuk? Väldigt magsjuk... Om du spyr dig till döds, kommer du iallafall dö smal. Ett vackert lik som man säger... 
 
3. Gå under istappar. Okej, det snöar medans jag skriver detta, så förlåt att det inspirerar mig...
Hursom, om ni inte visste detta så är istappar det perfekta mordvapnet, men det är bara lite kuriosa. Att gå under hustak med feta istappar är väldigt spännande, om de ramlar ner i huvudet så dör man. Dock så är det ju ett jävligt coolt sätt att dö på. Man blir en legend där i byn. Kanske till och med så att aftonbladet vill skriva en liten notis om det. 
 
4. Utmana din allergi. Först och främst, allergi är sjukt ocoolt. Är du allergisk mot nötter? Tacka inte nej till julegröten. Jag vet inte hur många skålar äckelgröt jag tvingat i mig för att få den där jävla mandeln, och på så sätt bli gift, men nej inte fan får jag den. Så du lär inte heller få den, men eftersom du är allergisk så blir det hela lite mera spännande, du kanske dör och gifter dig på samma dag, vem vet?
 
5. Vägra använda solskydd.  Det här är även väldigt provocerande, och kan säkert även vara ett ämne att starta bråk med. Alltså, dubbeltips. Vad kan hända om man inte använder solskydd? Jo, man kan antingen bränna sig, aj aj aj... eller så kan man dö. Hudcancerdöden. Vem vet? Vad kan hända om man använder solskydd? Ingen som vet eftersom det är ett nytt påfund och vi inte vet hur det påverkar huden på lång sikt... Lite som med lchf. Väldigt spännade!
 
6. Ragga på rasister. Det här är ett alternativt självmord jag engång tänkt ut. Vad som krävs: En ärkerasist som hatar människor som fötts i ett annat land och inte är lika blekfeta som s.k. "ursvenskar" är. Mys med rasisten, och när ni ligger där i sänghalmen så säger du att din förra älskare/inna var av *någon nationalitet som rasisten hatar* och att denne var så mycket skönare. Mycket spännande. Hur ska rasisten nu reagera? Vill den döda dig? Eller vill den gråta? Det får du aldrig veta om du inte provar!
 
7. Våga vägra kondom. Gummi är ju så sjukt osexigt, desutom känns det inte så jävla miljövänligt. Att inte använda kondom kan resultera i ett barn, och med barn har man aldrig tråkigt. *tihi* Eller i någon exotisk sjukdom. Om du får en sjukdom får du även giltlig anledning till att höra av dig till gamla älskare/innor och det är ju alltid kul! Kanske kan ni bestämma ett möte, ligga lite. Och ligga är ju alltid kul.
 
 

HISS ELLER DISS

Kategori: Allmänt

Tänkte göra en så kallad hiss eller diss, det är ju väldigt populärt bland oss bloggare *tihi*
Fattar dock inte varför man säger hiss ELLER diss? Man skriver ju båda? Hiss och diss borde det ju heta...
Tänkte att mitt upplägg ska vara att börja med det dåliga, så att jag kan avsluta med det bra. Då får läsaren avsluta med något positivt, och får därför ett positivt helhetsintryck. Bra va.
 
 
Diss:
*Färgat/slingat/blekt hår. Sjukt fult och onormalt.
*Lösnaglar. Tycker verkligen detta är fult. FULT FULT FULT. Hatar när folk lägger upp bilder på facebook där de har satt på gelenaglar själva och det ser överförjävligt ut. URK. Vem fan vill ha plastiga fula naglar som är i vägen när man till exempel vill öppna en snusdosa? 
*Människor. Hatar människor.
 
Hiss:
*Naturlig hårfärg. Cendré är inte fult, det är naturligt. Naturligt är bra.
*Lagom långa naglar. Kan man inte öppna en snusdosa är de för korta. Får man smuts under dem är de för långa, ca 2mm är perfekt.
*Djur. Älskar djur. Djur är goda. (Fri tolkning)
 
 

Vill man vara fin är man dum i huvudet

Kategori: Allmänt

Jag hatar människor. Det finns väldigt många anledningar till mitt hat. Men vi är ju sjuka i huvudet. En grej jag hatar mycket är uttrycket "vill man vara fin får man lida pin". Alltså...
...
........ !
 
Hur kan vi anse att utseende är viktigare än att må bra? Hur kan vi prioritera så? Vi nålar diverse extremiteter för att kunna hänga smycken, vi köttar vår hud för att få tattueringar, vi tar bort fula hårstrån... Vi tror vi uttrycker oss själva. Ja det gör vi. Vi uttrycker ytlighet och idioti.
 
 

Lite mer spänning i tillvaron del 1

Kategori: Struten Tipsar

Ibland är livet fruktansvärt tråkigt. Något fattas, typ spänning. Ett sätt  för att få mer spänning i tillvaron är att starta ett litet bråk. Det kan kännas väldigt frigörande att få bråka lite. Om bråket går alldeles för långt kan man som tjej (en fördel med att vara tjej) alltid skylla på att man var hormonstinn och hade/har pms för att sedan be om ursäkt. Som hane är det lite svårare, kanske... Kan inget om mäns hormoncyklar så ska inte uttala mig. Men för att starta ett bråk behöver man ju något att bråka om, är man kreativ kan man nog bråka om allt, om inte kan jag dela med mig av några diskussionsämnen som lätt kan leda till bråk.
 
 
1. Tyck inte synd om hemlösa missbrukare. Missbruk anses av många människor vara ett problem skapat av brister i samhället. Det är synd om missbrukarna, de ramlar emellan i systemet och kan inte få hjälp. Det blir en ond cirkel, de börjar dricka/knarka blir utstötta av systemet och då tröstar de sig med ännu mer alkohol/knark. Endel anser att det är samhällets fel. JAG anser att det är missbrukarens fel. Är den någon som håller fast missbrukaren och häller sprit i dennes mun? Sprutar in heroin i dens arm? Nej! Troligtvis inte, undantag för psykon som går i gång på sådant. Jag anser att det är ett inviduellt val att vara alkis, annars skulle väl för sjutton alla vara alkisar. Det finns folk som varit på botten, men ändå tagit sig upp. Jag tror för att bli frisk igen måste man själv vilja bli frisk. Så sluta tyck synd om hemlösa missbrukare, de har valt det själva. Det finns härbägen för dem att bo på men de väljer sitt knark. Källa: Alkisar jag mött. 
 
2. Knark är bra. Många anser att "knark är bajs", men tillåt mig att skratta HAHAHAHahahahaHAHAHahahah!!! Knark är inte bajs, knark är gott. Annars skulle väll inga människor knarka? Folk som påstår att "knark är bajs" är ju jävligt bajsnödiga. Dessa människor menar ju då att knark är dåligt eftersom folk blir beroende och inte kan ta hand om sig själva och att de väljer droger framför allt annat. Oftast samma personer som anser att det är samhällets fel att det finns missbrukare . Motsägelsefullt? Ja. Morfin tex mycket bra smärtlindrande, och uppenbarligen mycket gott eftersom de som smakat gärna vill ha mer. Lev livet, ha kul, va påtänd.
 
3. Barn är ingen rättighet. Just det, att skaffa barn är ingen rättighet. Är det inte ganska självklart att de med bäst förutsättningar ska få föra sina gener vidare? Detta handlar inte om rasbiologi eller sådant utan om sjukdomar. Har man en sjukdom som gör att man dör i förtid. Då ska man dö i förtid. Inte medicineras och leva i 20år extra för att hinna avla ungar med samma kassa förutsättningar. Har du dåliga spermier, ska du verkligen provrörsbefrukta din kvinna så hon föder söner som skjuter lösa skott? Vi människor måste ta vårt ansvar och leva efter naturligt urval. Hur ska detta gå? Se bara på grisar och hundar som inte längre kan föda själva för vi avlat fram icke fördelaktiga egenskaper hos dem. VAKNA!
 
4. Sluta frukta döden, alla ska dö. Har ju redan innan nämnt att de med sjukdommar borde dö istället för att medicineras. Många har svårt att ta till sig detta. De känner eller har nån släkting med dåligt hjärta som fått en pacemaker och fått 10 extra år i livet. Jag har själv det och är oehört tacksam för det. Men hur jävla egoistiskt är inte det? Det är ju inte döden vi ska frukta utan livet. När någon går bort, så blir vi som lever ledsna. Inte den som dör. Livet är känslor. Livet är kärlek. Livet är obesvarad kärlek. Livet är hat. Livet är ondska. Livet är Lidandet. Gläds med de som dör. Minns fina stunder ni fick tillsammans. Men kom ihåg, det är vi som överlever, som är förlorare. 
 
5. Det är skillnad på kvinnor & män. Hahaha börjar fnissa bara jag tänker på detta ämne. Folk blir gaaaaalna iallafall tjejor. Länge levde jag i tron om att män och kvinnor va precis lika, att de enda skillnaden var att män oftast har en penis o kvinnor oftast har en pulla. Och att alla andra skillnader egentligen var en konsekvens av miljö och normer. Jag trodde alltså att vi alla föddes som ett blankt papper och att texten sedan skrevs av författare runt omkring. Men så tror jag inte nu, jag tror inte att alla har exakt samma förutsättningar, genetik o biologi spelar in exempelvis hormoner. Felet är att vi värderar olika egenskaper olika. Vi är lika bra och dåliga. Men på olika sätt. 
 
6. Folk som byter kön är sexsister och antifeminister. Om man är född "i fel kön", lägger man stor vikt på könsroller. Säger ju sig självt. Om man är "född i fel kön" så är ju egentligen det enda problemet att man har ett kön som inte går innåt/utåt som man vill. Och seriöst, vem fan är 100% nöjd med sitt kön? Om man är kvinna får man bete och göra precis som man vill, om man är man får man göra och bete sig precis som man vill(obs! inte mörda eller våldta!). Sluta vara så jävla passiva och leva efter roller, tänk inviduellt
 
 
 
 
Såja. Hoppas ni känner er inspirerade. Lovar att komma med fler tips om att få mer spänning i tillvaron.